ROMIGE RODE LINZENSOEP

Ingrediënten

2 koppen rode linzen
3 uien
3 wortelen
2 teentjes knoflook
1 theelepel komijn
1 theelepel koriander
2 eetlepels tomatenpuree
zeezout of groentebouillonblokje
1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
een paar stengels bleekselderij
zonnebloemolie

Bereiding

Breng de linzen met 8 koppen water aan de kook. Schuim af en voeg de kruiden toe en kook  zacht.
Snij de ui in halve maantjes, de wortelen in stukken en in de knoflook in hele fijne plakjes.
Sauteer de groente in een beetje olie met zout gedurende vijf minuten, voeg water toe tot ze net onder staan en kook in 15 minuten gaar. Doe de groente bij de linzen en voeg de tomatenpuree toe. Mix de soep met een staafmixer. Voeg de in schijfjes gesneden bleekselderij toe en kook nog 5 minuten mee.
Breng de soep op smaak met versgemalen peper.