POMPOENSOEP MET CROUTONS

Ingrediënten

4 el sesamolie
1 ui
2 teentjes knoflook, in schijfjes gesneden
1 prei
1 kleine pompoen
1 winterpeen
4 eetlepels maismeel (polenta)
groentebouillonblokje
5 cm gember
peterselie

Voor de croutons:
knoflook, olie en zuurdesembrood

Bereiding

Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui en de wortel in grove stukken. Snijd de prei in smalle ringen. Rasp de gember. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de ui en de knoflook 3 minuten, voeg de prei, pompoen en wortel toe en bak nog even mee. Voeg het maismeel toe en roer even door. Doe al roerende het bouillonblokje en water erbij tot ongeveer 2 cm boven de groente en breng aan de kook. Laat het geheel 15 minuten op laag vuur koken met een deksel op de pan. Pureer de soep met een staafmixer. Pers met je handen het sap uit de gember en breng hiermee de soep op smaak.
Serveer met croutons en peterselie.

De croutons maak je als volgt:

Snijd twee teentjes knoflook in plakjes en bak even in ruim olie. Voeg het (in blokjes gesneden) brood toe en bak op laag vuur tot ze knapperig zijn. Schep de croutons af en toe om.