LINZENSOEP MET PASTINAAK

Ingrediënten

1 eetlepel olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
4 stengels bleekselderij, fijngehakt
1 eetlepel milde currypasta
2 tenen knoflook, geperst
3 pastinaken, geschild in blokjes van 1 cm
1 blik tomaatblokjes à 400 gram
1 kop linzen, evt. kombu (gedroogde zeegroente), laurier en tijm
1 liter bouillon (van tablet)
4 eetlepels geitenkwark
1 eetlepel yoghurt
geraspte citroenschil
peper en zout
bieslook en peterselie of koriander 

Bereiding

Kook de linzen met drie keer zoveel water met kombu, laurier en tijm in ongeveer één uur zacht.
Verhit de olie op middelhoog vuur en roerbak de ui en bleekselderij 5 minuten of tot de ui zacht is.
Voeg de currypasta, knoflook en pastinaak toe en roerbak 1 minuut. Draai het vuur hoog.
Voeg de tomaten, linzen en 1 liter bouillon toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur naar matig
en laat onder af en toe roeren 20 minuten doorkoken of tot de pastinaak zacht is.
Meng intussen de kwark met de yoghurt, citroenrasp en bieslook.

Dien de soep op met een schepje kwark en peterselie of koriander.