Kooklessen

Kooklessenreeks van 3 lessen:

Een cursus voor wie wil overschakelen naar een meer natuurlijke kook- en levensstijl of voor wie meer variatie wil.

In drie lessen de eerste stappen in de boeiende wereld van natuurvoeding: Kennismaking met de kleur, stijl, kwaliteit en voedingswaarde van natuurproducten en hun bereidingswijzen. Een cursus vol tips om op korte tijd volwaardige en evenwichtige menu’s samen te stellen. Je doet ideeën op voor snelklare dagdagelijkse gerechten en feestelijke hapjes.

Dit is een uitgelezen manier om te leren hoe je een uitgebalanceerde, kleurrijke en smakelijke maaltijd kunt maken met volwaardige, niet geraffineerde, plantaardige ingrediënten.
Ik start met het uitleggen van de gekozen ingrediënten, snijtechnieken, bereidingswijzen en de juiste verhoudingen om een evenwichtige maaltijd te bereiden, en je achteraf energiek en helder van geest te voelen.
Daarna gaan jullie zelf, onder deskundige leiding aan de slag en eten we gezamenlijk de lunch waarna er nog ruimte is om vragen te stellen. Iedere workshop maken we een soep, een hoofdmaaltijd met een paar bijgerechtjes en een dessert.

Kortom; lekker samen koken en genieten in een ontspannende setting!

Op zaterdag 5, 12  en 19 maart 2016
Van 10.00 tot 13.00 uur.
Prijs: € 90,00 voor de hele reeks. 
Plaats: Trivium aan de Noordendijk 380, Dordrecht.

Opgeven kan per e-mail: i‌nfo@‍kokenmetellis.nl of per telefoon 06 441 497 98.

Opgave vooraf is altijd noodzakelijk, de kooklessen gaan door bij minimaal 6 aanmeldingen. Het maximaal aantal deelnemers is 12.

 

Granen en groenten zijn hip, zaterdag, 5 maart 2016

Inspirerende gerechten met verschillende graansoorten en bladgroenten, ronde en wortel gewassen, verrassende kookstijlen en veel verschillende soorten groenten.

 

Plantaardige eiwitten, zaterdag, 12 maart 2016

Peulvruchten en andere plantaardige eiwitrijke producten zijn de perfecte vervanging voor vlees. Leer volwaardige gerechten koken zonder vlees en zuivel. We zullen verschillende gerechten voorbereiden die gemakkelijk te maken zijn en heerlijk smaken.

 

Zalig zuivelvrij en natuurlijk gezoete desserts, zaterdag 19 maart 2016

Zalig zuivelvrij en natuurlijke gezoete desserts en gebak, met de beste en lekkerste natuurlijke zoetmiddelen. Laat je verrassen door de frisse smaak en eenvoud van de gerechten. Laat je verleiden!