Ingrediënten
1 bloemkool
1 ui
2 winter wortelen in blokjes gesneden
een teentje knoflook
een paar tomaten (in stukjes gesneden)
250 gr dupuis linzen
water
1 laurierblad, bonenkruid en 1 eetl shoyu
3 eetl sesamzaad
2 kopjes gierst
4 aardappelen meekoken met de gierst
1 bouillonblokje en 6 kopjes water
Bereiding
Verhit in een braadpan een eetlepel sesamolie en fruit hierin de ui glazig met de knoflook. Maak de wortelen schoon onder de kraan en snij er blokjes van, voeg deze bij het uimengsel. Snij de tomaten in stukjes en voeg toe. Voeg de linzen toe, het laurierblad, bonenkruid en shoyu en voeg water toe, zoveel dat de linzen goed onder water staan, leg het deksel op de pan en laat zo’n 45 minuten koken. Zet ondertussen een pan water op met een snufje zeezout. Maak de bloemkool schoon en kook de roosjes in ca. 10 minuten beetgaar. Rooster in een pan met dikke bodem het sesamzaad, daarna de gierst even mee roosteren en dan water met het bouillonblokje toevoegen. Breng het aan de kook en zet de pan na 15 minuten op een vlamverdeler om daarna zachtjes in 30 minuten gaar te koken. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak van de gierst/aardappel een puree door er (soja)melk door te stampen en wat nootmuskaat toe te voegen. Vet een ovenschaal in en schep op de bodem het linzenmengsel, dan de gare uitgelekte bloemkool en daarna bovenop de gierstpuree. Strooi bovenop de puree wat paneermeel en vlokjes bio-margarine.
Ongeveer 20 minuten in de hete oven zetten totdat de bovenkant bruin kleurt.