BLADERDEEGHAPJE MET GEMENGDE PADDENSTOELEN

Ingrediënten voor vier personen

4 plakjes bladerdeeg
1/2 potje seitan of 1 pakje tofu reepjes ‘licht gekruid”
400 gram gemengde paddenstoelen
1 spitskool
1 pakje soya cuisine
1 kilo pastinaak
2 takjes tijm
1 theelepel honing
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder 4 mooie bladeren van de kool en snij de nerf er uit. Kook deze 3 minuten in kokend water en leg ze hierna op keukenpapier.
Snijd de pastinaak in grove reepjes en meng deze met honing, tijm, wat olijfolie en zout en peper naar smaak. Leg deze op een ovenschaal en rooster ze ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven, samen met de Wellingtons.
Bak voor de vulling van de bladerdeegpakketjes, de paddenstoelen en de knoflook. Bak een half potje seitan in wat olie met shoyu en gembersap. Voeg de soya cuisine toe en de paddenstoelen. Kook dit in tot een mooie romige massa.
Neem een bakvormpje (inhoud ca. 200ml) of koffiekopje en plaats hierin eerst huishoudfolie, daarna het bladerdeeg en dan het koolblad zonder nerf. Vul de kopjes vervolgens met het mengsel van de paddenstoelen.
Vouw de kool en het bladerdeeg dicht. Leg er nog een stukje kool bovenop zodat de vulling er niet uitvalt. Keer daarna de kopjes om op een ovenschaal met vetvrij papier, en haal het kopje en de folie er weer af.
Bak deze bladerdeegpakketjes ca. 25 minuten in de oven op 200 graden, bij de pastinaak.
Snijd de rest van de kool fijn, fruit de gesnipperde ui in een scheutje olijfolie en smoor daarna de kool met de ui tot beetgaar. Breng de kool op smaak met een beetje zout en peper.
Serveer met de pastinaak en de gesmoorde groene kool.