Kookworkshops

Het hele jaar door organiseren wij workshops.

In een ongedwongen sfeer maak je in de kookstudio bij het Trivium in Dordrecht onder de deskundige en enthousiaste begeleiding van Ellis een heerlijke voedzame maaltijd. We werken met verse, plantaardige, biologische en volwaardige producten van het seizoen. Tijdens de workshops leer je een evenwichtige en verantwoorde maaltijd samen te stellen zonder vlees, suiker of zuivel. Ik leer je hoe zelf goed, gevarieerd en bewust kan koken. Je serveert dan het meest heerlijke voedsel. Zeer smaakvol, puur, cholesterolvrij en weerstand verhogend.

 

Trivium kookworkshop Dordrecht

In iedere workshop maken we een soep, een hoofdgerecht, een aantal bijgerechtjes en een dessert. Na het koken wordt er gezamenlijk gegeten.

Plaats: Trivium aan de Noordendijk 380 te Dordrecht.

Prijs: € 35,00 of neem een strippenkaart van € 105,– (3x betalen en 4x genieten)

Opgave vooraf is altijd noodzakelijk, de kookworkshops gaan door bij minimaal 6 aanmeldingen. Het maximaal aantal deelnemers is 12.

Opgeven kan per e-mail: info@kokenmetellis.nl of per telefoon 06 441 497 98.

 

 

Reinigende gerechten. Maak je lichaam schoon van binnenuit. 27 februari 2017

Het voorjaar is de tijd bij uitstek om te reinigen. In deze les gaan we kijken hoe je dat op een verantwoorde, efficiënte en bevredigende manier kan doen. Zuiver je lichaam van vetzuurophopingen, verkalkingen, verstopping, te veel vet, vocht en cholesterol. Leer hoe je met behulp van helende en specifiek reinigende gerechten, sappen en thees helder in je hoofd en schoon van binnen wordt. We gebruiken kiemen, pickles, kruiden en andere producten met een specifiek zuiverende werking om lekker lichte maaltijden en drankjes te maken en houden de les erg praktisch. Met wat je in deze les leert kan je thuis verder aan de slag. Je krijgt een reinigings-weekmenu.

 

maandag, 27 februari 2017.
Van 18.30 – 21.30 uur 
Prijs: € 35

 

Gezond zoet: zonder is gezonder: 27 maart 2017

Dat geldt zeker voor geraffineerde suikers. Leer hoe het anders kan met veilig zoet.

Hoe bak je een lekkere cake, maak je pudding, en leer je met fruit, amasake, natuurlijke zoetmiddelen de heerlijkste desserten, taarten en koekjes maken.

Je krijgt veel uitleg i.v.m. suiker, het eten daarvan en de nadelen op ons lichaam en een overzicht van alle alternatieve zoetmiddelen.

Alle recepten worden zonder suiker en zuivel gemaakt en kunnen aan het einde van de workshop uitgebreid geproefd worden onder het genot van een kopje thee. Een leuke manier om alle soorten ‘goed zoet’ te leren kennen en te ontdekken dat je heerlijke verrassingen kunt maken om jezelf, vrienden en familie mee te verwennen.

maandag, 27 maart 2017.
Van 18.30 – 21.30 uur 
Prijs: € 35

 

Alles over groenten: 3 april 2017

Groenten zijn een van de basisvoedingsstoffen. Het zijn voedingsmiddelen die we dagelijks dienen te eten omdat ze de belangrijkste bron van vitaminen en mineralen zijn. Eigenlijk zijn ze veel belangrijker dan fruit!!
Met groenten kunnen we ons lichaam wel degelijk versterken. Maar voor velen onder ons is dit onbekend terrein. Meestal vallen we terug op de klassieke groenten, maken ze steeds op dezelfde manier klaar.
Tijdens deze workshop leer je alles over groenten, wat je er allemaal mee kan, hoe je ze kan bereiden, welke de reinigende groenten zijn en welke de meer voedende zijn, welke groenten welke organen beïnvloeden. Indrukwekkend hoe je met eenvoudige bereidingen overheerlijke gerechten kan klaar stomen!

maandag, 3 april 2017 
Van 18.30 – 21.30 uur 
Prijs: € 35

 

Plantaardige eiwitten: 1 mei 2017 

Plantaardige eiwitproducten, zoals peulvruchten, seitan, tofu en tempeh bevatten weinig verzadigde vetten, tellen weinig calorieën en brengen het cholesterolgehalte niet in gevaar. Ze zijn bovendien erg goedkoop en kunnen heel gevarieerd gebruikt worden. Wat voor heerlijks je ervan kan maken, leer je in deze workshop. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden van deze eiwitbronnen. Bewust kiezen voor plantaardige eiwitten. Goed voor je gezondheid en voor het milieu!

maandag, 1 mei 2017.
Van 18.30 – 21.30 uur 
Prijs: € 35

 

Wat kan je allemaal met granen? 29 mei 2017

Granen onder de vorm van brood is bij iedereen wel bekend. Maar granen als bron van koolhydraten, in de plaats van aardappelen is voor velen onder ons onbekend. Naast het koken van granen zijn er tal van andere mogelijkheden om deze op een lekkere manier te bereiden. Je kan immers nog zoveel meer met granen. Wat en hoe leer je tijdens deze inspirerende kookworkshop.
We bereiden o.a. soep, burgers en kroketjes van granen en diverse salades met granen en pasta met sausjes en vinaigrettes en niet te vergeten een overheerlijk dessertje.

maandag, 29 mei  2017.
Van 18.30 – 21.30 uur
Prijs: € 35

 

 

Voor de kooklessen die ik in Antwerpen geef, zie de site van het Oost West Centrum: www.owc.be