Kookworkshops

Het hele jaar door organiseren wij workshops.

In een ongedwongen sfeer maak je in de kookstudio bij het Trivium in Dordrecht onder de deskundige en enthousiaste begeleiding van Ellis een heerlijke voedzame maaltijd. We werken met verse, plantaardige, biologische en volwaardige producten van het seizoen. Tijdens de workshops leer je een evenwichtige en verantwoorde maaltijd samen te stellen zonder vlees, suiker of zuivel. Ik leer je hoe zelf goed, gevarieerd en bewust kan koken. Je serveert dan het meest heerlijke voedsel. Zeer smaakvol, puur, cholesterolvrij en weerstand verhogend.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 8 mensen, lachende mensen, eten

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, lachende mensen, zittende mensen, tafel, eten en binnen

In iedere workshop maken we een soep, een hoofdgerecht, een aantal bijgerechten en een dessert. Na het koken wordt er gezamenlijk gegeten.

Plaats: Trivium aan de Noordendijk 380 te Dordrecht.

€ 40 per kookworkshop

Opgave vooraf is altijd noodzakelijk, de kookworkshops gaan door bij minimaal 8 aanmeldingen. Het maximaal aantal deelnemers is 12.

Opgeven kan per e-mail: info@kokenmetellis.n

 

 

Dit najaar staan er twee kookworkshops gepland

 

 

 

In deze workshops zal Ellis haar geheimen verklappen en jullie de kunst leren om een aantal overheerlijke recepten op tafel te toveren. Vind jij het interessant om je te verdiepen in wat natuurvoeding inhoudt… deze kennismaking met een andere manier van koken is een ‘eye-opener’. Je leert met plantaardige ingrediënten lekkere, simpele bereidingen maken.

Verder maak je kennis met de achtergronden van de natuurvoedingskeuken en veel nieuwe producten zoals quinoa, gerstmoutstroop, miso, tempeh, seitan, zeewieren, umeboshi en vele andere. Laat je verrassen door gerechten zonder zuivel en suiker.

Iedere workshop maken we soep, een hoofdgerecht met groentebereidingen en vleesvervangers, een aantal bijgerechten en een dessert, die we aan het einde van de avond gezellig samen aan tafel proeven. De recepten krijg je op papier.

 

De helende werking van groente: 5 november 2018 


In deze workshop maken we een heel menu met soep, hoofdgerecht, een aantal bijgerechten en een dessert, met de nadruk op groente.

Groenten zijn één van de basisvoedingsstoffen. Het zijn voedingsmiddelen die we dagelijks dienen te eten omdat ze de belangrijkste bron van vitaminen en mineralen zijn. Eigenlijk zijn ze veel belangrijker dan fruit!!
Met groenten kunnen we ons lichaam wel degelijk versterken. Maar voor velen onder ons is dit onbekend terrein. Meestal vallen we terug op de klassieke groenten, maken ze steeds op dezelfde manier klaar.
Tijdens deze workshop leer je alles over groenten, wat je er allemaal mee kan, hoe je ze kan bereiden, welke de reinigende groenten zijn en welke de meer voedende zijn, welke groenten welke organen beïnvloeden. Indrukwekkend hoe je met eenvoudige bereidingen overheerlijke gerechten kan klaar stomen!

maandag, 5 november 2018.
Van 18.30 – 21.30 uur 
Prijs: € 40,00

 

Feestelijke Vegan Kookworkshop: 17 december 2018 

In deze workshop maken we een feestelijk menu met soep, hoofdgerecht, een aantal bijgerechten en een dessert, met de nadruk op plantaardige eiwitten.

Bewust kiezen voor plantaardige eiwitten. Goed voor je gezondheid en voor het milieu! Plantaardige eiwitproducten, zoals peulvruchten, seitan, tofu en tempeh bevatten weinig verzadigde vetten, tellen weinig calorieën en brengen het cholesterolgehalte niet in gevaar. Ze zijn bovendien erg goedkoop en kunnen heel gevarieerd gebruikt worden.

Hoe je deze producten smakelijk bereidt, kun je leren in deze kookworkshop..

Smaakvol, culinair, veganistisch én ecologisch.

maandag, 17 december 2018 
Van 18.30 – 21.30 uur 
Prijs: € 40,00

Opgeven: info@kokenmetellis.nl

 

Trivium kookworkshop Dordrecht