APPELKRUIMELTOETJE

Ingrediënten

– 1 kilo appels
– ½ kop rozijnen of krenten
– kaneel, 2 el diksap

Voor de cumble:

– 1 kop fijne havervlokken
– 1 kop gebuild meel
– 100 gr grof gehakte noten of amandelschaafsel
– 2 à 3 eetlepels rietsuiker of rijststroop of ahorn
– snufje zeezout
– 1/2 dl maiskiemolie 

Bereiding

Kook de rozijnen met een bodempje water een scheutje diksap, de kaneel en een snufje zout tien minuten. Kook het tot al het vocht bijna verdwenen is. Schil de appels en snij ze in dikke schijfjes. Doe de rozijnen bij de appels. Meng vlokken, meel, stroop en zout en roer de olie erdoor. Schep appels met rozijnen in een ingevette ovenschaal en strooi de ‘crumble’ bovenop. Bak een half uur in een hete voorverwarmde oven (200°C) knapperig en bruin. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de laatste 10 minuten zonder folie.

 

 

Geef een reactie